FOODVALLEYEXPO 2014 - 23 OKTOBER - Nederland toonaangevend in food - dankzij internet nog meer exportmogelijkheden

 

Axon

 

Laat uw onderzoek en innovatie behoeften horen op EU-niveau. Strategisch Onderzoek en Innovatie Agenda Workshop
10.00 - 11.00
Door: EFFoST en TRADEIT
Het is erkend dat er een behoefte is aan specifieke financiering en onderzoeksinitiatieven te faciliteren en innovatie in de traditionele voedingsmiddelen te bevorderen. Doel van deze workshop is om met meerdere belanghebbenden te bespreken en te bepalen wat de belangrijkste kwesties zijn waarmee de traditionele sector van voeding te maken heeft en het ontwikkelen van een geprioriteerde lijst van potentiële innovatie-initiatieven en financiering infrastructuren met de potentie om de gewenste oplossingen te leveren.
www.effost.org
www.tradeitnetwork.eu

effost

Tradeit

 

 

Fiscaal voordeel bij innoveren en investeren
10.30 - 11.00
Door: Schuiteman Accountants & Adviseurs

Belastingdeskundigen van Schuiteman Accountants & Adviseurs geven een overzicht van alle fiscale mogelijkheden die er in Nederland zijn voor financieel voordeel op het gebied van innovatie en (milieu-)investeringen, van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek tot het willekeurig afschrijven van milieu-investeringen. Ook is er volop aandacht voor de innovatiebox.
Deze sessie is in het Nederlands (met Engelse samenvatting). Maximaal 25 deelnemers.
www.schuiteman.com

Schuiteman

 

Hoe blijft u uw concurrenten uit gevestigde en opkomende exportlanden voor? Zet zwaarder in op internet!
10.30 - 11.30
Door Food2Market

In het tijdperk van het internet speelt persoonlijk contact nog steeds, of juist, een grote rol. Wie is op zoek naar u en waar ligt zijn behoefte? Hoe kunt u global communiceren en toch local acteren? Dankzij het internet kunt u (bijna) 1 op 1 communiceren en uw boodschap daar brengen, waar die gehoord wordt. Maar u bent niet de enige! Uw concurrent gebruikt steeds vaker en beter het internet om ook zijn markt uit te breiden. Vergroot daarom uw kennis en exporteer meer! Geert Nijkamp van Alcius Online & International Business Development vertelt u de ins en outs.
www.food2market.eu

F2m

Innovatieve ondernemers over hun ervaringen
11.00 - 12.00
Door Food Valley NL

In de sessie Innovators@work vertellen 5 ondernemers die de Food Valley Award hebben gewonnen of die daarvoor waren genomineerd, over hun leerervaringen in de afgelopen jaren. Hoe hebben zij hun innovatie tot een succes gemaakt?

Sprekers:
- Jeroen Willemsen, Ojah: genomineerd in 2011 voor  Plenti®, een plantaardige vleesvervanger met een structuur vergelijkbaar aan kippenvlees.
- Joke de Jong, Cropwacth/Scoutbox: genomineerd in 2012 voor de Scoutbox, een plaag management tool voor de glastuinbouw.
- Mark Offerhaus, Micreos: genomineerd in 2008 voor de bacteriofaag die Listeria monocytogenes kan aanpakken en zo voedselvergiftiging kan tegen gaan.  - Govert van Oord, IXL Nederland: winnaar 2011 voor de NutriPulse® e-Cooker, een innovatieve technologie waarmee met behulp van korte elektrische pulsen voedsel bij lage temperaturen kan worden gekookt.
- Jos Nelissen, Newtricious: winnaar 2008 voor verrijkte eieren dat kippenvoer met goudsbloem-pigment aan kippenvoer toe te voegen. Deze eieren kunnen ouderdomsblindheid (Leeftijdsgebonden Macula Degeneratie, LMD) kan voorkomen.

Moderator van deze sessie is Jan Hak, Hak & Partners.

FVA 10 jaar



Dare to Share
11.00 - 12.00
Door Food Valley Direct NL

Bedrijven vertellen over hun ervaringen met Food Valley Services als de Food Valley Vouchers, Food Valley direct en het Koplopers in ambitie programma (KIA). Verschillende bedrijven vertellen over de voortgang van hun innovatie en de tools die in Nederland beschikbaar zijn om innovatie te versnellen.
www.foodvalleydirect.nl

fvdirect
Bescherming van innovaties in Food & Life Sciences: de Do's & Dont's
11.00 - 12.00
Door EP&C

Deze workshop geeft een inleiding op het gebied van bescherming van innovaties in Food en Life Sciences. U krijgt een eerste indruk van onder meer eisen aan experimentele onderbouwing en strategie.

Onderwerpen
- Inleiding in IE
- Specifieke aspecten van Life Science octrooien
- Van experiment naar octrooi
www.epc.nl

EPC


Hoe benut u uw exportmogelijkheden?

11.00 - 11.30
Door TEN the export network

U heeft een prachtig, innovatief food concept ontwikkeld. In de thuismarkt heeft het zich inmiddels bewezen. Maar hoe verzilver je dit succes in het buitenland? Welke markten zijn het meest interessant en hoe deze te betreden? Deze praktische vragen (en meer!) zullen behandeld worden door TEN, food ondernemers met vele jaren internationale ervaring.
www.theexportnetwork.nl/

TEN logo

FOTOWEDSTRIJD: Optimale Voeding!
16.00
Door: Oost NV, AlliantieVoeding, InnosportNL

De Food Valley Expo exposeert de beste foto's van de de fotowedstrijd: Optimale Voeding!  Welke van de 62 foto's vindt u de mooiste? Om 15.45 uur maakt de jury de winnaar bekend. De fotowedstrijd wordt dit jaar georganiseerd vanuit de organisatie van het Innovatie Prestatie Contract: Sport, Voeding en Gezondheid. In dit project werkt een cluster van 13 bedrijven samen om productinnovaties te realiseren rondom sport, voeding en gezondheid, waarbij gekeken wordt naar toepassing voor de sport en de zorg sector.

fotowedstrijd

 

Silicon Valley meets Food Valley: Waarom investeren in voeding en landbouw?
16.00 - 17.00
Door Rob Trice of the Mixing Bowl en Wim Scheper, Deloitte

In Silicon Valley is innovatie een 'state of mind'. Bruisend van nieuwe technologie en de ambitie om de wereld te veranderen, biedt Silicon Valley veel kansen op het gebied van voeding en landbouw. De Expo belicht de meest veelbelovende ontwikkelingen en trends.

Meer informatie

Food Valley meets Silicon Valley made visible
The Deloitte Data Engine is the big data analytics unit of Deloitte NL, performing deep yet fast evaluations of the technology landscape and adjacent domains. During the Food Valley Expo, we will demonstrate how the Deloitte Data Engine can analyze and visualize the overlap between Food Valley and Silicon Valley. Are the technologies from both valleys converging? Where are the companies located that are making these R&D investments? And what is the position of investors in Agtech? 
www.deloitte.nl

mixing bowl

Deloitte


FAO's sustainable diets, what does this mean for dairy?
16.00 - 17.00
By FrieslandCampina

Growing scarcity in natural resources and a fast growing world population will have an impact on agrofood sector. FAO sees a trend in sustainable diets. What does this mean for dairy and FrieslandCampina.
www.frieslandcampina.com

FrieslandCampina

 

Meer succes op de Duitse markt? Begrijp de cultuurverschillen!
16.00 - 17.00
Door Food2Market

Nederland en Duitsland zijn belangrijke handelspartners. Veel Nederlanders spreken goed Duits en over het algemeen wordt gedacht dat we door de taal- en geografische nabijheid, cultureel gezien ook wel veel op elkaar zullen lijken. Zakelijk gezien zijn Duitsers echter op een aantal vlakken heel anders dan Nederlanders. Wat in Nederland heel normaal is kan in Duitsland verkeerd worden opgevat. Dit geldt natuurlijk ook andersom. Wie de cultuurverschillen kent en serieus neemt zal meer succes hebben op de Duitse markt. In deze workshop krijgt u inzicht in de belangrijkste culturele verschillen in de Nederlands-Duitse zakenwereld om een succesvolle samenwerking met onze oosterburen te creëren.
http://www.food2market.eu/

F2m

 

Triple low- het voorbeeld van zoutverlaging in vlees en vleesproducten
16.00 - 17.00
Door Food Valley NL

Het akkoord "Verbeterde Productsamenstelling - verlaging van zout, verzadigd vet, suiker (caloriën)" heeft tot doel het verminderen van de gehaltes zout, verzadigde vetten en calorieën en moet leiden tot een gezonder productaanbod in winkels, restaurants en kantines. Als een vervolg op de succesvolle "Triple Low-workshop" in juni, spitsen we dit seminar toe op zoutverlaging in vlees en vleesproducten. Experts zullen nieuwe ontwikkelingen op dit vakgebied bespreken en dit zal leiden tot een brainstorm en defineren van vervolgstappen.

16.00 Introductie, Frances Fortuin and Jeroen Wouters
16.05-16.20 "(On)Mogelijkheden bij zoutverlaging in vlees en vleeswaren",
Theo Verkleij, TNO
16.20-16.35 "Zoutverlaging in de vleesindustrie-  the bacon case", 
Ronald Klont, VION
16.35-16.50 "Toepassing van ingrediënten bij zout- en vetverlaging", 
Fred Beekmans, Darling Ingredients
16.50-17.00 Discussie en afronding

www.foodvalley.nl