De BIZ - Internet & Export

 

http://www.youtube.com/watch?v=_h6N7hQMcck

Programma:
15.30 uur   Ontvangst koffie/thee.
16.00 uur   Opening door de BIZ-dagvoorzitter.
16.05 uur   Geert Nijkamp, Online International Business Development, www.alcius.com.
16.35 uur   Frank Boonen, Directeur Carian BV, www.carian.eu.
17.00 uur   Pauze.
17.15 uur   Danny Polak, Adviseur Financiële Logistiek Rabobank Tilburg e.o., www.rabobank.nl.
17.45 uur   Prezent Internet BV, www.prezent.nl.
18.15 uur   Vragenronde & afsluiting bijeenkomst.
18.00 uur   Netwerkborrel & buffet.

20.00 uur

 

Einde bijeenkomst.

 

Nederland  is  van  oudsher  één  van  de  meest  open  economieën van de wereld en heeft een sterk internationaal georiënteerd bedrijfsleven.  De export is de ruggengraat van de Nederlandse economie. Het midden- en klein bedrijf speelt hier bij een belangrijke rol. Maar we zijn niet de enigen in de wereld. Omdat de concurrentie van andere landen steeds groter wordt, is het van vitaal belang dat Nederland op exportgebied concurrerend blijft en zelfs concurrerender wordt. Ook door de opkomst van internet komt de relatieve  positie van de Nederlandse export onder druk te staan.

 

 

Andere landen internationaliseren versneld dank zij internet. Het Nederlands exporterend  bedrijfsleven  moet dus zwaarder gaan  inzetten  op het gebruik  van internet(marketing)  om zijn exportpositie in de wereld verder uit te bouwen. Om Nederlandse bedrijven hiervan bewust te maken en gereedschap aan te dragen om zich internationaal via internet (beter) te presenteren, beter vindbaar te zijn en concreet tot exportvergroting te komen, organiseert de BIZ op 18 april 2013 te Eindhoven een bijeenkomst.

 

Geert Nijkamp - strategieparner/advisieur International Business Development

Spreker & Kennisleverancier over 'Internationalisering' en 'Export & Internet'. Vanaf 1998 heb ik tientallen voordrachten mogen geven. Mijn voordrachten kenmerken zich door hun praktische toepasbaarheid en zijn toegesneden op het publiek. Gebruik makend van mijn ervaring op gebied van export, internationalisering en wonen in het buitenland, hebben de voordrachten een interactief karakter zodat de toehoorders met nog meer praktische kennis naar huis kunnen gaan.

 

Frank Boonen - Directeur Carian BV

Het Carian horeca TouchPOS afrekensysteem is met de beste zorg samengesteld en ontwikkeld. Via de 'Wizard' en 'InControl' functies is installeren, inrichten en beheren voor iedere ondernemer heel eenvoudig. Daarmee is het geschikt voor iedere Horeca ondernemer die het afrekensysteem (indien gewenst) zelf wil plaatsen, inrichten en beheren.

 

Danny Polak - Adviseur Financiële Logistiek Rabobank Tilburg e.o.

Ik werk 5 jaar voor Rabobank Tilburg en omstreken, waarvan de laatste 2 jaar als Adviseur Financiële Logistiek. Ik heb ervaring en expertise op het gebied van alle vormen van verkoop via internet en mobiel (e- en m-commerce). Ik adviseer veel organisaties welke zich ook op internet begeven. Ik zet mij in om met name de (klassieke) retailers te voorzien van advies en strategie op het gebied van internetontwikkelingen. Ik geloof in OmniChannel Retailing. Naast het klantadvies bij Rabobank Tilburg en omstreken ben in ook actief in ontwikkeltrajecten van Rabobank op het gebied van E- en M-commerce, zo heb ik namens Rabobank Nederland mobiel betalen mogen vertegenwoordigen in het Holland Heineken House op de Olympische spelen in Londen.

 

Prezent Internet BV

Prezent is een internetbureau met ruim 10 jaar ervaring op het gebied van wereldwijde domeinregistratie, software ontwikkeling en succesvolle internationale online marketing.