"Nationalisme op AGF-gebied enorm toegenomen in Europa" - export naar meer landen noodzakelijk


"We spreken de taal van de klant"
Hij geeft aan dat er telkens weer nieuwe landen bij komen en dat ze 10 tot 15% per jaar groeien in omzet. "Het verschilt per product,  we exporteren bijvoorbeeld steeds meer peren  naar diverse verdere bestemmingen. Soms is het moeilijk handelen: de euro staat ten opzichte van sommige valuta's zoals de dollar en roebel niet voordelig voor ons. Dat bemoeilijkt de export." Calsa vindt het belangrijk dat ze de talen van de klant spreken. "Daardoor loopt het handelen soepeler. We vinden het ook belangrijk om altijd paraat te staat, 'nee' komt niet in ons woordenboek voor. Kort op de bal spelen', is ons uitgangspunt." Calsa vermarkt een groot deel van het assortiment onder het merk Ar'delice. "Zowel groenten en fruit van eigen bodem, als het importassortiment wordt onder deze merknaam aangeboden." Logistiek gezien ligt Calsa op een mooie locatie, in Ardooie. "Daarnaast hebben we ons dochterbedrijf Weiss in Sint-Katelijne-Waver en een kantoor in Sint-Truiden. Zo zitten we goed verdeeld over heel België."



Nationalisme
In heel Europa neemt volgens Bernard het nationalisme enorm toe. "Mensen willen steeds meer producten uit eigen land consumeren en dat wordt ook door de overheid gestimuleerd, ook in België. Neem Frankrijk, dat was vroeger onze grootste klant. Tegenwoordig nemen ze steeds minder af, eigenlijk alleen als ze zelf niet voldoende productie hebben. Je moet steeds naar meer landen exporteren om je producten af te zetten, dat zal in de toekomst niet verbeteren. Om te overleven moet je blijven groeien. Ook de overproductie wordt een steeds groter probleem."

Uitbreiding

Vanwege de jaarlijkse groei zal Calsa binnenkort uitbreiden met 3200 m2. De opslaglocatie is 9 meter hoog en volledig van beton. "We merkten dat we in piekmomenten niet voldoende koelruimte hadden en daarom hebben we besloten om te investeren in een nieuw modern bedrijfsgebouw.

Voor meer informatie:
Bernard Buyck
Calsa nv
Roeselaarsestraat 9b
8850 Ardooie
T: +32 51 74 73 74
F: +32 51 74 69 36
www.calsa.be
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Publicatiedatum: 12-5-2014
Auteur: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Copyright: www.agf.nl