Eurostars – subsidie internationale marktgerichte R&D - schaalvergroting voor Nederlands MKB

 

Doelstellingen Eurostars

Eurostars helpt (kleine) bedrijven om marktgerichte technologische ontwikkeling uit te voeren. Het doel is de time-to-market van deze nieuwe technologieën te verkorten en de technische risico’s te verkleinen. De verwachting is dat hierdoor kleine bedrijven zich sneller zullen kunnen ontwikkelen en groeien in omzet en aantal medewerkers.

Indieningstermijn

De 10e call in Eurostars is op 4 april 2013 gesloten. Informatie over een nieuwe call is nog niet bekend. Meer informatie is te vinden op de website Eurostars.

Mocht u willen samenwerken met projectpartners uit Griekenland of Portugal dan willen wij u erop wijzen dat er in deze landen geen nationaal budget beschikbaar is voor deze call in Eurostars. Samenwerking met partners in deze landen is daarmee alleen mogelijk wanneer zij over andere mogelijkheden beschikken om hun projectaandeel te financieren, bijvoorbeeld met eigen middelen.

Budget Eurostars

Naar verwachting wordt voor cut-off 10 een budget beschikbaar gesteld van circa 4 miljoen euro. Het budget is beschikbaar gesteld door het ministerie van Economische Zaken, mede dankzij een bijdrage van de Europese Commissie.

Het Expertisecentrum internationaal Onderzoek en Innovatie helpt u op weg!

Eurostars biedt interessante kansen aan technologiegedreven mkb'ers. Internationale samenwerking kan echter lastig zijn. EiOI, het Expertisecentrum internationaal Onderzoek en Innovatie, helpt u graag op weg. Voor specifieke vragen over uw projectidee, neem contact op met de adviseur op uw technologiegebied.